لیپ گلاس در واقع یک براق کننده لب است که برای افزودن درخشندگی یا حجم به لبها استفاده میشود. لیپ گلاس انواع مختلفی دارند که هر یک برای کاربرد خاصی طراحی شدهاند. در این پست کاربرد لیپ گلاسها، انواع آن و تفاوتش با رژ لب، بالم لب و تینت را بررسی خواهیم کرد.
آشنایی با لیپ گلاس و تاریخچه آن
لیپ گلاس یا همان رژ لب مایع براق اولین بار توسط Max Factor که یک میکاپ آرتیست و گریمور سینما بود در سال 1930 اختراع شد. در واقع کار اصلی او گریم بازیگران فیلمهای سیاه و سفید بود و قصد داشت محصولی بسازد که لبها را براقتر نشان دهد و موفق هم شد.
از این رو میتوان گفت هدف اصلی یک Lip gloss بخشیدن ظاهری براق و درخشان به لبها است. البته لیپ گلاسهای امروزی کاربردهای دیگری مانند افزودن رنگ، حجم یا مواد مغذی به لب را نیز ایفا میکنند که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
انواع لیپ گلاس
همانطور که گفتیم لیپ گلاسها در انواع و اقسام گوناگونی تولید میشوند. از لحاظ بافت لیپ گلاس در سه نوع جامد، ژلی و روغنی تولید میشود که هر یک کاربرد های خاص خودشان را دارند.
اما از لحاظ کارایی و جلوه نهایی انواع متنوعتری از لیپ گلاس را میتوان یافت. البته که کاربرد همه این لیپ گلاس ها براق کنندگی لب است، اما برخی از آنها قابلیتهای دیگری نیز دارند که آنها بررسی کردهایم.
- لیپ گلاس شیشهای: این مدل لیپ گلاسها بافت شفافی داشته و ظاهری شیشهای به لبها میدهد. این مدل بافت ژلی یا روغنی داشته و به صورت رنگی و بی رنگ تولید میشود.
- لیپ گلاس شایندار یا گلیتری: این مدل لیپ گلاسها بیشترین میزان درخشندگی را دارند، زیرا با اکلیل و گلیتر ترکیب میشوند. این مدل بیشتر بافت ژلی داشته و در دو نوع رنگی و بی رنگ تولید میشود.
- برق لب رنگی: همه لیپ گلاسهای دارای پیگمنت رنگی در این دسته بندی قرار میگیرند، اما این اصطلاح بیشتر برای لیپ گلاس هایی که پیگمنت رنگی بالایی داشته و مانند یک رژ لب خیلی براق هستند کاربرد دارد.
- لیپ گلاس حجم دهنده: این مدل لیپ گلاسها با ترکیبات محرک غنی شدهاند و با تحریک پوست لبها موجب برجستهتر شدن آنها میشوند. البته معمولا این تحریک با سوزش همراه است که زیاد خوشایند نیست.
- براق کننده لب جامد: این مدل لیپ گلاس معمولا بافتی نرمتر از رژ لب و جامدتر از لیپ گلاسهای مایع دارند اما کاربرد و درخشندگی آنها مشابه مدلهای مایع است.
- برق لبهای گلاس حرارتی: این مدل لیپ گلاسها با رنگدانههای حرارتی غنی شدند که در ابتدا بیرنگ هستند اما روی لب با حرارت لبهای شما تغییر رنگ میدهند.
ترکیبات و مواد سازنده لیپ گلاس
معمولاً براق کنندههای لب با استفاده از موم،روغن یا ژل به عنوان یک پایه نرم و روان تولید میشوند تا به راحتی روی لبها سر بخورند. در کنار این مواد ترکیبات دیگری مانند عطرها، روغنها، رنگدانهها، رایحه و.. به آنها اضافه میشوند تا کاربردهای گوناگون داشته باشند.
- روغنهای پایه: روغنهای پایه مواد اولیهای هستند که بافت براق و یکدستی را به محصول داده و به مرطوب کردن لبها کمک نیز میکنند. در اغلب محصولات این روغنها شامل روغن کرچک، روغن نارگیل، روغن آووکادو و .. هستند.
- نرم کنندهها: برخی ترکیبات مانند گلیسیرین برای حفظ رطوبت پوست لب به لیپ گلاسها اضافه میشوند و در اغلب محصولات وجود دارند.
- ژل، وکس یا موم: این ترکیبات برای افزایش غلظت و چسبندگی به لیپ گلاسها اضافه میشوند تا بافت بهتری روی لب داشته باشند.
- قوام دهندهها: این ترکیبات برای افزایش قوام و بالا بردن ماندگاری محصول روی لب به کار برده میشوند.
- رنگدانهها: رنگدانهها بسته به نوع و کاربرد لیپ گلاس به آن اضافه میشوند و وظیفه ایجاد پوشش رنگی را برعهده دارد.
- طعم دهنده و رایحه: برخی از براق کنندههای لب حاوی طعم دهنده یا شیرین کننده هستند تا طعم یا بوی مطبوعی به محصول ببخشند.
- محرکها: لیپ گلاسهای حجم دهنده اغلب حاوی محرکهای ملایمی مانند فلفل، دارچین یا منتول هستند. این تحریک باعث میشود خون به سطح پوست هجوم آورده و لبها پرتر شوند.
- مواد نگهدارنده: مواد نگهدارنده به اغلب محصولات آرایشی اضافه میشود تا ماندگاری آنها را افزایش داده و از رشد باکتری یا کپک جلوگیری کند.
نحوه استفاده لیپ گلاسها
برای استفاده از لیپ گلاس یا براق کنندههای لب چند روش مصرف مختلف وجود دارد که هریک کاربرد متفاوتی دارند. در ادامه چند نمونه از مرسومترین کاربردهای آن را بررسی خواهیم کرد.
- زدن لیپ گلاس له تنهایی روی لب: این کار باعث حجیمتر دیده شدن لبها شده و مناسب آرایشهای سبک و روزانه است. این کار آرایش شما را نچرالتر نشان خواهد داد.
- لیپ گلاس + مداد لب: در این روش ابتدا دور لبتان را با یک مداد لب کم رنگ خطوط منظم کشیده و خطوط را به سمت داخل لب فید کنید. با اینکار برق لبتان مرتبتر و پیگمنت رنگی آن بیشتر خواهد شد.
- لیپ گلاس روی رژ لب: در این روش باید آرایش کامل داشته باشید تا لبهایتان جلوه مناسب داشته باشند. در این روش پس از فیکس شدن رژ روی لبها کمی برق لب زده و به آرامی پخش میکنید تا لبهایتان براقتر شوند.
- تینت + برق لب: این فرمول مورد علاقه من برای آرایش روزانه است. از آنجایی که تینت ماندگاری بالایی دارد جلوه لبها تا ساعتها حفظ میکند، از طرفی بافت غنی لیپ گلاس از خشکی لب ناشی از تینت زدن شما را نجات داده و لبها را شاداب و براق نشان میدهد.
مزایا و معایب استفاده از براق کنندههای لب
هر محصولی میتواند معایبی نیز در کنار مزایای بیشمار داشته باشد. بنابراین ما در جدول زیر معایب و مزایای لیپ گلاس را با توجه به کاربرد هایی که قبلا به آن اشاره کردیم بررسی کردهایم.
مزایای برق لب | معایب لیپ گلاس |
---|---|
حجیم و پرتر نشان دادن لبها کمک به رطوبترسانی و آبرسانی لب رفع خشکی و ترک لب قابل استفاده برای آرایش روزانه و مهمانی استفاده آسان و بافت نرم حجم بالا و مقرون به صرفه | ماندگاری کم مالیده شدن به لباس، مو، لیوان و.. چسبیدن غذا یا پرز به لب به دلیل چسبندگی امکان بروز التهاب و حساسیت با مدلهای حجم دهنده پیگمنت رنگی پایین نسبت به دیگر محصولات لب |
تفاوت لیپ گلاس با رژ لب
وقتی در مورد تفاوتهای لیپ گلاس در مقابل رژ لب صحبت میکنیم، در اولین قدم میتوان گفت که برق لب به اندازه رژ لب همه کاره نیست. برای مثال شما از رژ لب میتوانید در انواع و اقسام آرایشهای مات، براق، تیره و روشن استفاده کنید. حتی اگر دسترسی به رژگونه نداشته باشید مقدار کمی رژ لب کار شما را راه میاندازد.
اما برق لب یا لیپ گلاس تنها در برخی آرایشهای خاص کاربرد دارد، زیرا این محصول به تنهایی میتواند کل آرایشان را براق جلوه دهد. از طرفی بافت چرب و چسبناک آن به گونهای است که تنها برای لب کاربرد دارد.
تفاوت مهم دیگری که این دو محصول لب دارند، میزان ماندگاری و پیگمنت رنگی آنها است، که رژ لب هم از نظر ماندگاری و هم پیگمنت پیروز این میدان خواهد بود.
تفاوت لیپ گلاس با تینت لب
فرق اصلی تینت لب و برق لب نیز در فرمول، پوشش رنگی و ماندگاری آنها است. تینتها بیشترین ماندگاری را در بین محصولات لب داشته و لیپ گلاسها کمترین ماندگاری را دارند. به طوری که تینت با پاک کنندههای قوی پاک میشود و لیپ گلاس تنها با یک دستمال خشک نیز قابلیت پاک شدن دارد.
در مورد پیگمنت رنگی نیز تینیت بیشترین پیگمنت ممکن را به شما میدهد، در حالی پررنگ ترین لیپ گلاسها هم آنچنان پیگمنت رنگی بالایی ندارند.
اما در مورد فرمول باید گفت لیپ گلاس برنده میدان است چون با بافت غنی و روانی که دارد استفاده از آن آسان بوده و رطوبت پوست را نیز حفظ میکند. در حالی که استفاده صحیح از تینت نیاز به مهارت داشته و فرمول آن میتواند لبها را خشک کند.
از این رو توصیه میکنم از یک تینت خوب مانند تینت لب اتود هاوس استفاده کرده و لبها را کاملا با آن کاور کنید. پس از خشک شدن تینت روی لب از یک لیپ گلاس شفاف مانند لیپ گلاس Dewy Glaze فلورمار استفاده کرده و رطوبت لبها را در طول روز حفظ کنید.
مقالات مرتبط: تینت لب چیست و چه تفاوتی با رژ لب و بالم لب دارد؟
برق لب بهتر است یا بالم لب
اول باید بدانید که برق لب و بالم لب دو محصول کاملا مجزا هستند که گاهی کاربرد های مشابه دارند. بالم لب تنها یک محصول مرطوب کننده و محافظت کننده از لب در برابر خشکی و عوامل محیطی است که گاهی پیگمنت رنگی و برق ملایمی هم دارد.
لیپ گلاسها نیز اغلب با ترکیبات مرطوب کننده و محافظت کننده ترکیب شدهاند، اما درخشندگی آنها خیلی بیشتر است. بنابراین اگر در کنار مراقبت از لب جلوه براقتر یا پیگمنت رنگی بیشتری بخواهید لیپ گلاسها میتوانند گزینه مناسبتری باشند.
بهترین لیپ گلاسهایی که میتوان خرید
چهار مورد از بهترین لیپ گلاسهایی که میتوانید از برندهای مختلف خارجی پیدا کنید را در ادامه این مطلب بررسی میکنیم تا در خرید لیپ گلاس مناسب به شما کمک کرده باشیم.
لیپ گلاس پد دار شیگلم
لیپ گلاس پد دار شیگلم لبهای شما را حجیمتر و پرتر نشان میدهد، بدون آن موجب سوزش یا حساسیت لبها شود. این لیپ گلاس یک اپلیکاتور اسفنجی نرم داشته که کمک میکند راحتتر روی لب پخش شود.
این محصول با ترکیبات مغذی چون روغن دانه جوجوبا، کره دانه کاکائو، هیالورونیک اسید و روغن کرچک غنی شده که آبرسان، رطوبترسان و آنتی اکسیدان پوست هستند.
- براق کننده و حجم دهنده
- دارای پیگمنت رنگی بالا
- بافت نرم و بدون حس چربی و چسبندگی
- دارای اپلیکاتور پدی
- ماندگاری بالا
- بدون الکل و عطر و وگان
- بسته بندی پمادی
لیپ گلاس لیفتر میبلین
لیپ گلاس لیفتر میبلین لبهای شما را پرتر و حجیمتر نشان داده و بافت بسیار سبک و نرمی دارد. این محصول حاوی روغن نارگیل بوده که حس چسبندگی لیپ گلاس را از بین برده اما حس سنگینی روی لب ایجاد نمیکند.
این لیپ گلاس هم رنگبندی شایندار و هم آبنباتی یا شیشهای دارد که همه رنگهای آن با هیالورونیک اسید فرموله شدند و با هیدراته کردن لب موجب پرتر و حجیمتر دیده شدن آن میشوند.
ویژگیهای محصول:
- براق کننده و حجیم کردن لبها
- در دو نوع آبنباتی و شایندار
- بدون حس چسبندگی و چربی
- دارای یک اپلیکاتور زاویهدار
- تست شده توسط متخصص پوست
برق لب حجم دهنده lip plumper شیگلم
برق لب حجم دهنده lip plumper شیگلم یک لیپ گلاس جامد است که به شکل قلمی طراحی شده است. بافت این محصول کرمی و نرم بوده و بدون حس چسبندگی لبهای شما را حجیم و درخشان میکند.
فرمولاسیون مغذی آن نیز با روغن نارگیل و روغن هسته انگور غنی شده است که به آبرسانی و رطوبترسانی پوست لب کمک کرده و لبها را نرم و شاداب نگه میدارند.
ویژگیهای محصول:
- براق و درخشان کننده لب
- حجم دهنده و مرطوب کننده
- فرمول سبک کرمی و نرم
- کرولتی فری
- فرمولاسیون جامد
لیپ گلاس Dewy Glaze فلورمار
لیپ گلاس Dewy Glaze فلورمار با تنوع رنگی بالا، حجم قابل قبول و قیمت مقرون به صرفه یکی از محبوبترین لیپ گلاسهای بازار است. این محصول به خوبی لبها را براق و حجیم کرده و ماندگاری خوبی در طول روز دارد.
همچنین حاوی مواد مرطوب کننده بوده که لبها را نرم و لطیف نگه میدارند. از طرفی فرمولاسیون آن بسیار سبک بوده و حس چسبندگی و سنگینی روی لب ایجاد نمیکند.
ویژگیهای محصول:
- براق و درخشان کننده لبها
- حجیم و مرطوب کننده لب
- ماندگاری و پیگمنت بالا
- رنگبندی متنوع
- افزایش نرمی و رطوبت لبها
جمع بندی:
برای خرید یک لیپ گلاس خوب ابتدا باید به ترکیبات، جلوه نهایی، نوع کاربرد و بافت و رنگ محصول دقت کرده و بر اساس علایق شخصی و نیازهای خود آن را تهیه کنید.
از این رو ما در این مطلب تلاش کردیم تا شما را با لیپ گلاس، انواع آن، نحوه مصرف و تفاوتهای این محصول با سایر محصولات لب آشنا کنیم تا هنگام خرید انتخاب بهتری داشته باشید.
همچنین شما میتوانید در صورت داشتن هرگونه سوال، انتقاد، پیشنهاد و نظری آن را در قسمت دیدگاه با ما در میان بگذارید تا بتوانیم بیش از پیش به شما کمک کنیم.