میلیا دور چشم چیست و چگونه درمان میشود؟

میلیا دور چشم لکه یا کیستهای کوچکی هستند که زیر پوست در اطراف چشم ظاهر میشوند. این کیستها معمولاً سفید مایل به زرد یا همرنگ پوست فرد هستند.
اگرچه بسیاری از مردم میلیا را با آکنه و جوش اشتباه میگیرند اما میلیا آکنه نیست. میلیا انواع مختلفی دارد که میلیا دور چشم شایعترین نوع آن است. در ادامه در مورد نحوه پیشگیری و درمان میلیا زیر چشم بیشتر صحبت میکنیم.
میلیا چیست و چگونه آن را تشخیص دهیم؟
در واقع میلیاها برجستگیهای کوچکی هستند که از کراتین به دام افتاده زیر پوست تشکیل شدهاند و اغلب در اطراف یا زیر چشم ایجاد میشوند.
میلیا در نوزادان تازه متولد شده بیشتر رخ میدهد. اگرچه در کودکان و بزرگسالان نیز رخ میدهد اما در نوزادان شایعتر بوده و معملاً خود به خود از بین میرود.
میلیا در بزرگسالان در نواحی مختلف بدن از جمله اطراف چشمها، گونهها، پیشانی و ناحیه تناسلی شایع است و اغلب بی خطر بوده و خود به خود محو نمیشود.
اما هنگامی که میلیا به چشم نزدیک باشد برای جلوگیری از آسیب رساندن به بینایی فرد حتماً باید آن را درمان کرد. در این مطلب ما در مورد میلیا دور چشم، علل و راههای درمان آن صحبت کردهایم.
انواع میلیا دور چشم
میلیا اطراف و زیر چشم دو نوع اصلی دارد که دیگر اشکال آن را در بر میگیرد.
- میلیای اولیه: این نوع از محبوس شدن کراتین زیر پوست ایجاد میشود و بر روی صورت هردو گروه نوزادان و بزرگسالان تشکیل میگردد.
- ثانویه: میلیای ثانویه از نظر شکل و ظاهر همانند میلیای اولیه است اما به دلیل مسدود شدن منافذ پوست بر اثر آسیبهای پوستی مانند خراشیدگی، سوختگی بر اثر گرما یا آفتاب و تاول ایجاد میشود.
علائم بروز و تشخیص میلیا زیر چشم
کیستهای ریز سفید یا زرد مایل به شیری علامت اصلی وجود میلیا هستند. گاهی اوقات آنها را با جوشهای سر سفید (آکنه) اشتباه میگیرند. اما میلیا خارش ندارد و هیچ درد یا ناراحتی ایجاد نمیکند.
برای اطمینان کافی، بهتر است به یک متخصص پوست مراجعه کرده تا معاینه شوید. اما علائم اصلی آن رنگ سفید، بافت کیستی و عدم داشتن خارش، درد و ترشح است.
علتهای بروز میلیا در اطراف چشمها
بروز میلیا زیر چشم ممکن است علتهای مختلفی داشته باشد. در برخی افراد ناشی آسیب پوستی و در برخی هم به دلیل تجمع کراتین به وجود میآید.
با این حال، دلیل واضحی برای بروز میلیا دور چشم وجود ندارد و هر فردی ممکن است دچار آن شود. در ادامه ما برخی از دلایلی که ممکن است موجب میلیا شود را بررسی کردهایم.
- بروز مادرزادی میلیا به خصوص در نوزادان
- آسیب پوست با قرار گیری دراز مدت در برابر اشعه آفتاب
- آسیبهای فیزیکی مانند سوختگی، زخم و خراشیدگی
- استفاده غیر اصولی از روشهای جوانسازی پوست مانند لیزر
- وجود آرایش روی پوست در طولانی مدت و انسداد منافذ
- از بین رفتن خاصیت لایه برداری طبیعی پوست
- مصرف داروهای خاص مانند پمادهای استروئیدی
- بروز میلیا به عنوان نشانه ای از پیری
- استفاده از کرمهای سنگین اطراف چشم حاوی مشتقات نفتی و روغنهای معدنی
راههای پیشگیری از بروز میلیا
همه موارد منجر میلیا قابل پیشگیری نیستند، زیرا برخی از افراد بیشتر مستعد ابتلا به آن هستند. با این حال یکسری نکات پیشگیری عمومی وجود دارند که عبارتنداز:
- لایه برداری ملایم پوست: لایه برداری بیش از حد پوست را تحریک میکند. اما لایه برداری ملایم دور چشم، پوست را تشویق به سلولسازی کرده و کراتین به دام افتاده را شل میکند.
- تمیز و مرطوب نگه داشتن پوست: گاهی آلودگی و خشکی پوست منجر به میلیا میشود. با تمیز و مرطوب نگه داشتن پوست از بروز آن جلوگیری میکنید.
- استفاده از سرمهای مغذی دور چشم: یک سرم دور چشم مناسب با لایه برداری و رطوبترسانی پوست میتواند سلولسازی را تحریک و از میلیا جلوگیری کند.
- اجتناب از استفاده کرمهای سنگین اطراف چشم: تجمع چربی و کراتین به بروز میلیا کمک میکنند پس از مصرف کرمهای چرب اجتناب کنید.
- مصرف مکملهای خوراکی: مصرف مکملهای خوراکی ویتامین E، ویتامین B-3 (نیاسین) و ویتامینهای B کمپلکس نیز در جلوگیری از میلیا موثر است.
- استفاده منظم از ضد آفتاب: ضد آفتاب از آفتاب سوختگی، آسیب پوستی و در نتیجه میلیا جلوگیری میکند.
مقالات مرتبط: انتخاب ضد آفتاب برای دور چشم
راههای درمان میلیا زیر چشم
راههای بسیاری برای درمان میلیا وجود دارد. یک متخصص پوست میتواند میلیا زیر چشم را با استفاده از تکنیکهای پزشکی حذف کند. این تکنیکها عبارتاند از:
- لایه بردرای شیمیایی: لایه برداری شیمیایی با موادی مانند اسید لاکتیک، اسید گلیکولیک و اسید سالیسیلیک به شرط آنکه تحت نظر پزشک باشد، موثر است.
- تخلیه میلیا با سوزن یا جراحی: در این فرآیند متخصصان پوست از یک سوزن یا چاقوی جراحی کوچک برای برداشتن کیست میلیا و دستکاری کراتین مبحوس شده استفاده میکنند.
- لیزر درمانی: در این روش متخصص پوست از یک لیزر کوچک برای تمرکز بر روی میلیا استفاده کرده و منافذ مسدود را باز میکند.
- کرایوتراپی یا سرما درمانی: در کرایوتراپی از نیتروژن مایع برای انجماد و از بین بردن میلیا استفاده میکنند.
- استفاده از رتینوئیدهای موضعی یا تجویزی مانند رتینول: این داروها با دستور پزشک میتوانند در جلوگیری و درمان میلیا موثر باشند.
مقالات مرتبط: فواید و عوارض رتینول برای دور چشم
درمانهای خانگی میلیا دور چشم
- لایه برداری منظم: لایه برداری ملایم ناحیه میلیا شما را از شر سلولهای مرده خلاص کرده و به حذف کراتین به دام افتاده و میلیا کمک میکند.
- بخار درمانی: بخار درمانی میتواند میلیا را نرم کرده و کمک کند تا با لایه برداری ملایم از بین برود.
- اجتناب از کندن میلیا: اگر میلیا را تحریک کنید احتمال عفونت و اسکار بیشتر میشود. تحریک نکردن میلیا به برطرف شدن آن کمک میکند.
- استفاده از پماد و کرمهای دور چشم ضد میلیا: کرمها و پمادهای ضد میلیای تجویزی و غیر تجویزی میتوانند کمک زیادی به شما بکند.
مقالات مرتبط: بهترین کرم دور چشم
چه مدت طول میکشد تا میلیا درمان یابد؟
در برخی از موارد میلیا بدون هیچ درمانی ظرف چند ماه از بین میروند اما استاندارد مشخصی برای درمان میلیا وجود ندارد. معمولاً روشهای پزشکی با سرعت بیشتری به درمان میلیا کمک میکنند.
همچنین نتیجه بخشی درمانهای خانگی میلیا در کودکان چند هفته و در بزرگسالان بسته به علت زمینهای آن ممکن است تا چند ماه طول بکشد.
بهترین کرمهای دور چشم ضد میلیا
برای درمان میلیا زیر چشم میتوانید از محصولات بدون نسخه نیز استفاده کنید. معمولاً محصولات دور چشمی که حاوی لایه بردارهای ملایم هستند، میتوانند کمک کننده باشند.
آنها به آرامی سلولهای مرده پوست را از بین برده و به آزادسازی کراتینی که بین لایههای پوست به دام افتاده کمک میکنند. همچنین در ادامه برخی از محصولات ضد میلیا را به شما معرفی کردهایم.
ژل لیفتینگ دور چشم هیالورونیک اسید کلینیانس
ژل لیفتینگ دور چشم هیالورونیک اسید کلینیانس یک اپلیکاتور رولی دارد که با لایه برداری و ماساژ مناسب رفع تیرگی، خشکی و میلیا دور چشم است. این محصول از پوست اطراف چشم در برابر عوامل مخرب محیطی، رادیکالهای آزاد و آلودگیها نیز محافظت میکند.
ویژگیها:
- رفع تیرگی، خشکی و پف دور چشم
- ماساژ دور چشم با اپلیکاتور رولی و تحریک گردش خون
- محافظت از پوست دور چشم
- محافظت از کلاژن و الاستین پوست
- کمک به کاهش میلیا دور چشم
- کمک به حفظ رطوبت پوست
- مناسب انواع پوست
کرم دور چشم وچه
کرم دور چشم وچه دارای خاصیت آبرسانی عمیق، جوانسازی، ضد چروک، ضد پف و ضد تیرگی میباشد. این کرم برای افراد مستعد میلیا نیز مناسب است زیرا از تجمع چربی و بروز میلیا در اطراف جلوگیری میکند و با جوانسازی پوست تجمعات کراتین را از بین میبرد.
ویژگیها:
- ضدچروک، ضدتیرگی و پف
- آبرسان و مرطوب کننده
- کمک به کلاژن سازی
- تغذیه کننده و احیا کننده بافت دور چشم
- محافظت در برابر رادیکالهای آزاد و آلودگی هوا
- ضد باکتری و ضد قارچ
- ضد التهاب و قرمزی
- فاقد پارابن و روغنهای معدنی
- مناسب انواع پوست
سرم دور چشم انار کلینیانس
سرم دور چشم انار کلینیانس با افزایش سنتز کلاژن از پوست دور چشم شما محافظت کرده و باعث کاهش چین و چروکهای دور چشم میشود. همچنین با وجود عصاره گلاب و لایه بردارهای ملایم میتواند برای رفع میلیا مفید باشد.
ویژگیها:
- کاهش چین و چروک و خطوط ریز
- جلوگیری از ایجاد چین و چروک جدید
- افزایش ستنز کلاژن
- کمک به روشن شدن پوست
- بازسازی کننده و رطوبت رسان پوست
- مناسب انواع پوست
کلام آخر:
میلیاها کیستهای ریزی هستند که به دلیل تجمع کراتین در زیر پوست ایجاد میشوند. میلیا جوش نیست و تلاش برای از بین بردن آن میتواند باعث التهاب و زخم بیشتر شود.
همچنین درمانهای زیادی وجود دارد که میتوانند به حذف میلیاهای دور چشم کمک کنند. اما روشهای پزشکی اغلب نتیجه بهتر و سرعت بهبودی بالاتری را دارند. اگر در مورد میلیا دور چشم هر سوال، نظر یا پیشنهادی داشتید میتوانید در قسمت دیدگاه با ما در میان بگذاید.
سوالات متداول:
داشتن میلیا برای نوزادان بسیار رایج است. اما به طور کلی افراد در هر سن و هر نوع پوستی میتوانند به میلیا مبتلا شوند.
میتوانید اما باید از محصولات ضد حساسیت و سبک استفاده کنید. پوشاندن میلیا با لایه سنگینی از آرایش میتواند با مسدود کردن منافذ باعث تجمع بیشتر چربی و کراتین شده و میلیاها را افزایش دهد.
خیر بروز میلیا ربطی به ژنتیک فرد ندارد و حتی در نوزادان نیز به دلیل تغذیه نامناسب مادر در دوران بارداری رخ میدهد.